Astazi au inceput ceremoniile de deschidere a anului universitar in cele 19 facultati ale Universitatii din Bucuresti

[ad_1]

Universitatea din București deschide începând de astăzi, 30 septembrie 2022, anul universitar 2022-2023, prin evenimente care aduc în fața studenților diplomați, personalități din diverse domenii, profesori ai Universității din București, dar și renumiți membri ai comunității socio-culturale românești.

Fiecare dintre cele 19 facultăți ale Universității din București organizează ceremonia de deschidere a anului universitar după un program propriu.

Astfel, astăzi, 30 septembrie 2022, reprezentanții Facultății de Drept, alături de prof. univ. dr. Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, de dr. Marian Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, de prof. univ. dr. Agnès Roblot-Troizier, Directorul Școlii de Drept de la Sorbona (Universitatea Paris 1 Pantheon-Sorbona), de Julien Chiappone-Lucchesi, Consilier de cooperare și acțiune culturală în cadrul Ambasadei Franței în România și Director al Institutului Francez din România, i-au așteptat pe tinerii studenți în Aula Magna a Facultății de Drept pentru a le ura bun venit în noul an universitar.

Acestora li s-au alăturat prof. univ. dr. Marian Preda, Rectorul Universității din București, conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea, Președintele Senatului Universității din București, reprezentanți ai Asociației Studenților în Drept și ai ELSA, candidatul care a ocupat prima poziție la concursul de admitere în sesiunea iulie, precum și studenți care au obținut premii la concursurile internaționale studențești în anul academic 2021-2022.

Tot astăzi, 30 septembrie 2022, Facultatea de Matematică și Informatică i-a așteptat pe studenți la evenimentul de deschidere a anului universitar 2022-2023 în Amfiteatrul R3 al Facultății de Chimie.

Duminică, 2 octombrie 2022, va avea loc ceremonia de deschidere a noului an universitar pentru studenții Facultății de Teologie Romano-Catolică. Evenimentul, care va avea loc la sediul Facultății, va debuta la ora 12:15.

Seria ceremoniilor de deschidere a anului universitar 2022-2023 va continua luni, 3 octombrie 2022 cu evenimentele organizate, începând cu ora 10:00 de Facultățile de Biologie, Chimie, Filosofie, Fizică, Geologie și Geofizică, Jurnalism și Științele Comunicării, Limbi și Literaturi Străine, Litere și Psihologie și Științele Educației.

Reprezentanții Facultății de Biologie îi așteaptă pe studenți în Amfiteatrul „Dimitrie Voinov”, reprezentații Facultății de Chimie în Amfiteatrul R2, Facultatea de Filosofie va organiza ceremonia de deschidere a anului universitar 2022-2023 în Amfiteatrul „Titu Maiorescu”,  Facultatea de Fizică în Sala de festivități a IFIN-HH, iar Facultatea de Geologie și Geofizică în Amfiteatrul „Vasile Lăzărescu”. Festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 pentru studenții Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării va avea loc în Grădina Botanică a Universității din București, în timp ce studenții Facultății de Limbi și Literaturi Străine vor fi așteptați la Casa de Cultură a Studenților.

Nu în ultimul rând, reprezentanții Facultății de Litere a Universității din București vor organiza evenimentul de deschidere a anului universitar 2022-2023 la sediul Facultății – Palatul Universității din București, în timp ce reprezentanții Facultății de Psihologie și Științele Educației îi vor aștepta pe studenți în complexul din Panduri al Universității din București.

Facem precizarea că atât Facultatea de Drept, cât și Facultățile de Litere și Limbi și Literaturi Străine, vor organiza și festivități de deschidere a anului universitar 2022-2023 pentru fiecare dintre specializările oferite, evenimente la care vor lua parte, de asemenea, diplomați, personalități din diverse domenii, profesori ai Universității din București, dar și renumiți membri ai comunității socio-culturale românești. Mai multe detalii cu privire la aceste festivități pot fi consultate aici (pentru Facultatea de Drept), aici (pentru Facultatea de Litere) și aici (pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine).

De asemenea, în cursul aceleiași zile, începând cu ora 12:00, reprezentanții Facultății de Geografie îi așteaptă pe studenți la festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 în Aula Magna a Facultății de Drept, iar reprezentanții Facultății de Sociologie și Asistență Socială în complexul din Panduri al Universității din București. Tot începând cu ora 12:00 va avea loc și festivitatea organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, în Amfiteatrul „Ioan G. Coman”, precum și cea organizată de Facultatea de Istorie, în Amfiteatrul „Nicolae Iorga”.

Tot luni, 3 octombrie 2022, Facultatea de Administrație și Afaceri va organiza evenimentul de deschidere a anului universitar 2022-2023 în Grădina Botanică a Universității din București începând cu ora 13:00, în timp ce festivitatea organizată de Facultatea de Științe Politice va avea loc începând cu ora 16:00 în Aula Magna a Facultății de Drept.

Seria evenimentelor organizate cu prilejul noului an universitar se va încheia marți, 4 octombrie 2022, cu festivitatea Facultății de Teologie Baptistă, care va avea loc începând cu ora 10:00, la sediul facultății.

Articolul Astazi au inceput ceremoniile de deschidere a anului universitar in cele 19 facultati ale Universitatii din Bucuresti apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Related Post