Beneficiile unui consult ginecologic regulat (P)

[ad_1]

Problemele ginecologice se referă practic la bolile legate de organele reproducătoare feminine. Un ginecolog este un medic specializat în consult ginecologic, tratamentul bolilor la nivelul organelor de reproducere. Un ginecolog este, în principiu, preocupat de menținerea sănătății reproductive a unei femei. El este specializat în obstetrică, care se referă la specializarea în sarcină și naștere. De asemenea, sunt preocupați de afecțiunile legate de bolile cu transmitere sexuală, tulburările hormonale sau problemele menstruale.

Domeniile de bază de studiu ale unui medic ginecolog includ îngrijirea sarcinii și nașterea, menținerea sănătății preconcepționale, menținerea sănătății generale a femeilor și a sănătății sexuale și reproductive la femei.

Ce diferențiază un ginecolog de un medic obstetrician?

Ginecologia este specialitatea medicală care se ocupă de sănătatea sistemului reproducător feminin. Obstetrica este subspecialitatea care se ocupă de îngrijirea femeilor însărcinate și a bebelușilor acestora.

Ginecologii sunt experți în diagnosticarea și tratamentul complicațiilor asociate cu sistemul reproducător feminin, inclusiv crampele menstruale, menoragia și sindromul premenstrual. Obstetricienii sunt experți în diagnosticarea și gestionarea sarcinilor, a nașterilor și a îngrijirii post-partum.

Cele două discipline au multe asemănări, dar există și diferențe importante. De exemplu, ginecologii efectuează de obicei mai multe teste de diagnosticare decât obstetricienii. Și, în timp ce obstetricienii sunt pregătiți să gestioneze sarcinile pe toată durata lor, ginecologii se concentrează, în general, mai mult pe primele etape ale sarcinii.

În ciuda diferențelor dintre cele două specialități, cele două discipline lucrează frecvent împreună. De exemplu, obstetricienii lucrează adesea alături de ginecologi atunci când oferă îngrijire femeilor însărcinate în mediul spitalicesc. Iar ginecologii lucrează adesea cu obstetricienii atunci când oferă îngrijire femeilor însărcinate la domiciliu.

De ce ar trebui să apelezi la un consult ginecologic?

Gama de afecțiuni care necesită cunoștințe de specialitate și care nu pot fi tratate de un medic generalist includ dezvoltarea tumorilor în zonele de reproducere, cum ar fi chisturi în ovar sau ulcere în vagin. Tumorile pot fi fie benigne, fie maligne. Dacă tumorile sunt maligne, vei fi trimisa la un specialist onco-ginecolog. Tratamentul va fi efectuat de un medic ginecolog în cazul tumorilor benigne. De asemenea, ar trebui să mergi la un ginecolog dacă suferi de sângerare anormală sau neobișnuită din uter sau prezinti incontinență urinară.

Endometrioza, care este o afecțiune care poate deveni cronică și necesită tratament de specialitate, se caracterizează practic printr-o dezvoltare a mucoasei țesutului în afara uterului. Dacă suferi de endometrioză, există șanse mari să fi supusă unei intervenții chirurgicale care poate fi efectuată doar de un medic ginecolog. Alte afecțiuni de care ai beneficia dacă vizitezi un ginecolog includ probleme congenitale ale tractului reproducător, boli inflamatorii pelvine precum abcesul, tumori legate de sarcină.

Când optezi pentru un consult ginecologic, ai avantajul de a fi tratat de o persoană specializată în tratamentul bolilor legate de zonele de reproducere. Un medic generalist ar putea să nu fie conștient de progresele recente în domeniul ginecologiei. De asemenea, s-ar putea să nu fie conștient de diferitele proceduri chirurgicale la care trebuie să fii supusă.Un ginecolog este specializat în procese chirurgicale implicate în sarcină și naștere, endometrioză, îndepărtarea fibroamelor.

Medicii ginecologi sunt bine instruiți în tratamentul diferitelor probleme ginecologice. Astfel, este întotdeauna recomandabil să apelezi la un consult ginecologic ori de câte ori suferi de orice probleme ginecologice sau afecțiuni ale organelor reproducătoare. Este important faptul că primești tratament de la o persoană care este specializată în tratarea unor astfel de boli. Există și proceduri chirurgicale care trebuie efectuate de un specialist; altfel pot duce la complicații care pun viața în pericol.

Ginecologii sunt bine versați în probleme de sănătate a femeilor, dincolo de problemele de reproducere. Dacă ai întrebări despre ciclul menstrual, fertilitate sau alte probleme legate de reproducere, un ginecolog îți poate răspunde.

Pe lângă faptul că oferă sfaturi și servicii de specialitate, ginecologii înțeleg importanța menținerii unui stil de viață sănătos. Dacă dorești să îți îmbunătățești sănătatea în general, o consultație la un ginecolog este un excelent punct de plecare.

Cu un consult ginecologic vei avea o mai buna înțelegere a sănătății tale!

Articolul Beneficiile unui consult ginecologic regulat (P) apare prima dată în Prahova Medicala – informatii din domeniul medical din Prahova.

[ad_2]

Source link

Related Post