BNR va lansa in circuitul numismatic un set de monetarie cu tema 150 de ani de la inaugurarea Garii de Nord

[ad_1]

În conformitatecu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 3 octombrie 2022, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de monetărie cu tema 150 de ani de la inaugurarea Gării de Nord.

Setul de monetărie va conţine monedele româneşti aflate în circulaţie, cu valoare nominală de: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani, precum şi o medalie din argint.

Caracteristicile tehnice ale medaliei din argint sunt următoarele:

Metal argint
Titlu 800‰
Formă rotundă
Diametru 28 mm
Greutate 15,5 g
Calitate proof like
Cant neted  

Aversul prezintă o imagine actuală a Gării de Nord din București, inscripția „GARA DE NORD BUCURESTI” și anul „2022”. 

Reversul redă portretul și numele domnitorului Carol I, o imagine de epocă a Gării de Nord din București, inscripția „150 ANI DE LA INAUGURAREA GARII DE NORD” și anul inaugurării „1872”.

Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale. Medalia din argint şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof like.

Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 seturi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru setul de monetărie este de 320,00 lei.

Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 150 de ani de la inaugurarea Gării de Nord se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția seturilor de monetărie se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

Articolul BNR va lansa in circuitul numismatic un set de monetarie cu tema 150 de ani de la inaugurarea Garii de Nord apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Related Post